Platja d’Aro

Goed nieuws: het prestigieuze tijdschrift National Geographic Traveler heeft de Costa Brava uitgeroepen tot één van de Top Travel Destinations van 2012. Een prima reden dus om deze kust zelf eens te bezoeken. En wat is een betere manier om van het buitenleven te genieten dan middels een verblijf op één van ’s werelds meest comfortabele campings?

Platja d’Aro
Wat pakweg vijftig jaar geleden nog een slaperig vissersdorpje was, is inmiddels uitgegroeid tot een mondaine badplaats met hotels, appartementen, vakantievilla’s, winkels en horeca-gelegenheden. Benauwd is Platja d’Aro allerminst: het stadje telt ongeveer 11.000 inwoners en het woord ‘gezellig’ is het beste van toepassing op de plaats.

Bezienswaardigheden en activiteiten
Wie op Camping Cala Gogo logeert, heeft een perfecte basis voor uitstapjes in de regio. Bezienswaardigheden zijn onder anderen de grillige kustlijn van de nabijgelegen badplaats Sant Feliu de Guíxols, het middeleeuwse stadje Pals (op 25 km) en het geboortehuis en museum van Salvador Dalí in Figueres (op 80 km). Het waterpark Aquadiver, op 5 minuten rijden van Camping Playa Gogo, is ook een populaire bestemming voor een dagtochtje met de kinderen.

Uitgaan en nachtleven
Overdag ligt u heerlijk op het strand, of misschien verkent u de omgeving. Maar wat kunt u na zonsondergang doen in Platja d’Aro. Uitgaan is hier een ware belevenis. De restaurants in dit vakantieparadijs bieden een keur aan internationale gerechten. Restaurant El Patio is populair voor wie van de Spaanse keuken houdt. Na het eten kunt u terecht in de levendige bars en discotheken.